Jézus Szíve szobor - Csepel-Királyerdő
Szűz Mária Szeplőtlen Szíve plébániatemplom

A szoborról

Galéria

Levelek

A Jézus Szíve szobrot 1942-ben ajándékozta a királyerdei Lazarista kápolnának Cseke József és neje. Egyetlen fiuk a II. Világháborúban hősi halált halt, az ő emlékére és lelki üdvéért ajánlották fel Isten engesztelésére. A szobor 1949-ben egy család pincéjébe került, amikor a lazaristáknak három nap alatt el kellett hagyniuk a kápolnát.
1958-ban a Szent István út 216. szám alatt kialakított fészerkápolnában az oltár szobra lett. Előtte kértük Istent, hogy segítsen nekünk egy egyszerű templomot felépíteni. A templom fel is épült, 1967 augusztus 6-án szentelték fel.
A szobor hányatottsága miatt bepiszkolódott, 1972-ben egy mozgatás során kettétört, egyszerűen össze lett ragasztva. 1980-ban az akkori plébános, Székelyfi Pál atya a kopott szobrot egyszínű sárgára festtette be.
2008-ban szerettük volna fa szoborra cserélni, de a szobrász által felkínált tulipánfa belsejében különböző elszíneződések voltak, s ez csak munka közben derült ki. Utána egy diófa rönköt választottunk, az meg belülről beteg volt. Ezért arra a következtetésre jutottunk, hogy ez égi jel, ettől a szobortól nem szabad megválnunk.
2009-ben a szobrot restaurálták; az egyszínű sárga festéket eltávolították, belülről a törést drótkapcsokkal megerősítették, és felújítva, eredeti színeiben visszakerült a templomba. Ullrich Ágoston esperes plébános 2009. július 5-én megáldotta.

Jézus Szentséges Szíve irgalmazz nekünk!